Koivuhaan Autokatsastus Oy | Katsastus Vantaa

Niittytie 15 Vantaa

ma-pe 8-18

Ensirekisteröinti

Ensirekisteröinnillä tarkoitetaan ajoneuvon ensimmäistä rekisteröintiä Suomessa. Ensirekisteröitävä ajoneuvo voi olla uusi tai käytettynä maahantuotu.

Ennakkoilmoitettu uusi ajoneuvo

Ensirekisteröinti ja liikennevakuutus tulee tehdä ennen ajoneuvon käyttöönottoa liikenteeseen ja kilpien kiinnittämistä ajoneuvoon. Rekisteröintiä varten tarvitset myyjän antaman varmenteen tai ennakkoilmoitustodistuksen.

Mikäli sait myyjältä varmenteen, voit tehdä ensirekisteröinnin sähköisessä Traficomin Oma Asiointi -palvelussa. Jos sait myyjältä ennakkoilmoitustodistuksen, et voi tehdä rekisteröintiä Traficomin palvelussa, vaan rekisteröintejä tekevällä katsastustoimipaikalla tai vakuutusyhtiössä.

Mikäli ostamassasi ajoneuvossa ei ole rekisterikilpeä, onnistuu ensirekisteröinti ainoastaan rekisteröintejä tekevällä katsastustoimipaikalla.

Voit käyttää ajoneuvoa heti ensirekisteröinnin tehtyäsi ja rekisterikilvet kiinnitettyäsi.

Maahantuotu / rekisteröintikatsastettu

Tuotuasi ajoneuvon Suomeen, on sinun tehtävä Verohallinnolle käyttöönottoilmoitus ja autoveroilmoitus.

Maahantuodulle ajoneuvolle on myös suoritettava rekisteröintikatsastus ennen ensirekisteröintiä.

Saatuasi Verohallinnolta autoveropäätöksen ja maksettuasi sen, saat sähköpostiisi ilmoituksen rekisteröintiluvasta. Sähköpostin saatuasi voi suomalaiset rekisterikilvet hakea rekisteröintejä tekevältä katsastustoimipaikalta. Muistathan ottaa rekisteröintikatsastuksesta saamasi rekisteröintikatsastustodistukset mukaasi.
Ensirekisteröinti onnistuu ainoastaan rekisteröintejä tekevällä katsastustoimipaikalla.
 
Koivuhaan Autokatsastus Vantaalla palvelee kaikissa rekisteröintiasioissa ilman ajanvarausta. Katso rekisteröintipalvelun aukioloajat etusivulta