Koivuhaan Autokatsastus Oy | Katsastus Vantaa

Niittytie 15 Vantaa

ma-pe 8-18

Valtakirja

Valtakirjalla voit valtuuttaa toisen henkilön toimimaan puolestasi ajoneuvon rekisteröintiasioissa.

Valtakirjasta tulee aina ilmetä kuka valtuuttaa kenet, mitä valtuutus koskee, sekä paikka ja päivämäärä. Kopio valtakirjasta on riittävä.

Alle 15-vuotias ei voi valtuuttaa, eikä toimia valtuutettuna.

Olen ostanut ajoneuvon, mutta olen estynyt käymään katsastustoimipaikalla tekemässä omistajanvaihdoksen nimelleni. Saako puolisoni tulla puolestani?

Voit valtuuttaa puolisosi toimimaan puolestasi valtakirjalla. Valtakirja on vapaamuotoinen, mutta siitä tulee selvitä kuka valtuuttaa kenet, mitä ajoneuvoa ja rekisteröintitoimenpidettä valtuutus koskee, sekä paikka ja päivämäärä.
Jos ajoneuvolle on tarvis tehdä liikennevakuutus tai tulostaa rekisteröintitodistus, tulee siitä olla maininta valtakirjassa.

Olemme lähdössä Ruotsiin auton kanssa. Olen auton haltija, mutta en pääse itse hakemaan rekisteröintitodistuksen teknistä osaa katsastuasemalta. Saako toinen henkilö hakea sen puolestani ilman valtakirjaa?

Saa, jos ajoneuvon omistaja/haltija on antanut valtakirjan katsastusasemalla asioivalle henkilölle.

Valtakirja on vapaamuotoinen, mutta siitä tulee selvitä kuka valtuuttaa kenet, mitä ajoneuvoa ja rekisteröintitoimenpidettä valtuutus koskee, sekä paikka ja päivämäärä.

Koivuhaan Autokatsastus Vantaalla palvelee kaikissa rekisteröintiasioissa ilman ajanvarausta. Katso rekisteröintipalvelun aukioloajat etusivulta