Koivuhaan Autokatsastus Oy | Katsastus Vantaa

Niittytie 15 Vantaa

ma-pe 8-18

Siirtolupa | "Siirtokilvet"

Siirtolupa (usein puhutaan myös siirtokilvistä tai punakilvistä) on ajoneuvon väliaikaiseen siirtoon tai käyttöön myönnetty lupa, johon kuuluu ajoneuvoon kiinnitettävät siirtomerkit ja liikennevakuutus.

Siirtoluvan voi hakea maahantuodulle, katsastamattomalle tai liikennekäytöstä poistetulle ajoneuvolle. Myöntämisen edellytyksenä on, että ajoneuvolla on valmistenumero ja se on liikenteeseen soveltuva (turvallinen varusteiltaan ja kunnoltaan). Ajoneuvolla ei saa olla erääntynyttä ajoneuvoveroa tai lisäveroa.

Siirtoluvan voi hakea rekisteröiviltä katsastustoimipaikoilta. Siirtolupahakemuksen voit täyttää ennakkoon, tai vasta paikan päällä henkilökuntamme avustamana. Siirtolupa myönnetään aikaisintaan seitsemän (7) päivää ennen sen voimassaolon alkamista.

Siirtoluvan hakija

Siirtoluvan hakijan ei tarvitse olla rekisteriin merkitty omistaja/haltija. Siirtoluvan voi hakea kuka tahansa. Ajoneuvon omaa liikennevakuutusta (koskee vain liikennekäytössä olevia ajoneuvoja) ei kuitenkaan voi käyttää, jos siirtoluvan hakija ei ole ajoneuvon omistaja/haltija tai heidän valtuuttamansa henkilö.

Hakijan henkilöllisyys tarkistetaan asioidessa.

Käyttötarkoitus

Ajoneuvo liikennekäytössä

Liikennekäytössä olevalle ajoneuvolle voidaan myöntää siirtolupa ainoastaan korjaamo- ja katsastussiirtoa varten.

Ajoneuvo liikennekäytöstä poistettu

Liikennekäytöstä poistetulle ajoneuvolle voidaan myöntää siirtolupa väliaikaista siirtoa, tai korjaamo- ja katsastussiirtoa varten.

Tällaiset siirtoluvat voidaan myöntää korkeintaan seitsemäksi päiväksi. Käyttötarkoitus ja reitti on määriteltävä siirtolupahakemukseen päiväkohtaisesti.

Maahantuotu ajoneuvo
Mikäli ajoneuvossa ei ole voimassa olevia ulkomaalaisia rekisterikilpiä ja vakuutusta, tulee ajoneuvolle hakea siirtolupa. Tätä varten voit tehdä liikennevakuutuksen ennakkoon ja täyttää Verohallinnon nettisivuilla käyttöönottoilmoituksen, joka oikeuttaa väliaikaiseen kolmen (3) kuukauden verottomaan käyttöön. Tehtyäsi käyttöönottoilmoituksen, voimme myöntää sinulle siirtoluvan.
 

Siirtoluvan liikennevakuutus

Ajoneuvo liikennekäytössä

Ajoneuvon voimassa olevaa liikennevakuutusta voi käyttää, jos siirtoluvan hakija on ajoneuvon omistaja/haltija tai heidän valtuuttamansa henkilö. Jos ajoneuvon omaa liikennevakuutusta ei pystytä käyttämään, on otettava erillinen siirtoliikennevakuutus.

Ajoneuvo liikennekäytöstä poistettu

Ajoneuvon olemassa olevaa liikennevakuutusta ei voi hyödyntää, vaan ajoneuvolle on aina otettava siirtoliikennevakuutus.

Kolmen kuukauden siirtolupaa varten maahantuodulle ajoneuvolle on aina suositeltavaa ottaa suomalainen liikennevakuutus. Tämän pystyt tekemään puhelimitse suoraan vakuutusyhtiösi kanssa. Erillisen siirtoliikennevakuutuksen käyttö tulisi näissä tapauksissa kohtuuttoman kalliiksi. Siirtoluvan hakijan on tässä tapauksessa oltava vakuutuksenottajana.

Haettaessa siirtolupaa kilpailukäyttöä varten, voi ajoneuvon voimassa olevaa liikennevakuutusta käyttää, jos hakija on ajoneuvon omistaja/haltija tai heidän valtuuttamansa henkilö.

Perävaunuille ei tarvitse ottaa erillistä siirtoliikennevakuutusta koskaan.

Siirtoliikennevakuutusmaksuista saat lisätietoa Liikennevakuutuskeskuksen nettisivuilta.

Siirtoluvan hinta

Siirtoluvan hinta määritellään Liikenne- ja viestintäministeriön asetuksessa, ja se on saman hintainen kaikilla katsastustoimipaikoilla. Siirtolupa maksaa 15,00€ riippumatta siitä kuinka monelle päivälle se on myönnetty.

Jos ajoneuvon omaa liikennevakuutusta ei voida käyttää (esim. ajoneuvo poistettu liikennekäytöstä) tarvitaan siirtoliikennevakuutus, joka maksaa 20,00€ ensimmäiseltä päivältä ja sen jälkeen 12,00€/päivä.

Huomioithan, että useamman päivän siirtoluvissa on aina määriteltävä ajoreitti päiväkohtaisesti (ei koske kolmen kuukauden siirtolupaa maahantuonnin yhteydessä).

Koivuhaan Autokatsastus Vantaalla palvelee siirtolupa-asioissa ilman ajanvarausta. Katso rekisteröintipalvelun aukioloajat etusivulta