Koivuhaan Autokatsastus Oy | Katsastus Vantaa

Niittytie 15 Vantaa

ma-pe 8-18

Liikennekäytöstäpoisto

Voit ilmoittaa ajoneuvosi tilapäisesti pois tieliikennekäytöstä, jos et käytä sitä juuri nyt. Liikennekäytöstäpoisto astuu voimaan heti ilmoituksen tehdessäsi ja on voimassa toistaiseksi. Voit kuitenkin käyttää ajoneuvoa poistopäivän loppuun, jos määräaikaiskatsastus ja liikennevakuutus ovat voimassa, rekisterikilvet kiinnitettyinä ja ajoneuvovero maksettuna. Poistopäivän jälkeen ajoneuvolla ei saa ajaa.

Liikennekäytöstäpoisto on voimassa toistaiseksi, eikä sitä voi tehdä etukäteen, takautuvasti tai määräajaksi. Rekisterikilpiä ei tarvitse palauttaa poiston yhteydessä.

Liikennekäytöstäpoiston aikana ei tarvitse maksaa ajoneuvoveroa, eikä liikennevakuutusta. Mikäli ajoneuvossasi on kasko, jää se voimaan. Jos haluat päättää vakuutusmaksut kokonaan, ota yhteyttä vakuutusyhtiöösi.

Liikennekäytöstäpoistoa ei kuitenkaan saa tehdä, mikäli olet myynyt ajoneuvon. Voit päättää ajoneuvovero- ja liikennevakuutusmaksuvelvollisuutesi tekemällä maksuttoman luovutusilmoituksen.

Jos et aio käyttää ajoneuvoa enää koskaan, tulee sille tehdä lopullinen poisto. Lopullista poistoa varten voit toimittaa autosi maksutta Suomen Autokierrätys Oy:n valtuutettuun romuajoneuvojen vastaanottopisteeseen.

Liikennekäytöstäpoiston voit tehdä sähköisessä Traficomin Oma Asiointi -palvelussa tai rekisteröintejä tekevällä katsastustoimipaikalla tai vakuutusyhtiössä.

Koivuhaan Autokatsastus Vantaalla palvelee kaikissa rekisteröintiasioissa ilman ajanvarausta. Katso rekisteröintipalvelun aukioloajat etusivulta