Koivuhaan Autokatsastus Oy | Katsastus Vantaa

Niittytie 15 Vantaa

ma-pe 8-18

Luovutusilmoitus

Myytyäsi ajoneuvon uudelle omistajalle, on suositeltavaa tehdä maksuton luovutusilmoitus. Voit tehdä ilmoituksen joko sähköisessä Traficomin Oma Asiointi -palvelussa tai asioimalla katsastustoimipaikalla.

Tehdessäsi ajoneuvokauppaa, on aina suositeltavaa täyttää luovutus-/kauppakirja yhdessä ostajan kanssa. Luovutusilmoitusta varten tarvitset ostajan nimen, osoitteen sekä henkilö- tai y-tunnuksen.

Luovutusilmoituksella varmistat, että ajoneuvosta päättyy osaltasi ajoneuvovero ja vakuutusmaksu.

Myin ajoneuvon, eikä ostaja ole tehnyt omistajan vaihdosta seitsemän (7) päivän kuluessa. Mitä teen?

Voit tehdä maksuttoman luovutusilmoituksen joko Traficomin Oma Asiointi -palvelussa tai asioimalla katsastustoimipaikalla tai vakuutusyhtiössä. Ilmoituksen myötä ajoneuvovero- ja vakuutusmaksut katkeavat kaupantekopäivään.

Luovutusilmoitusta varten tarvitset ostajan nimen, osoitteen sekä henkilö- tai y-tunnuksen.
 
Myin ajoneuvon henkilölle, jolla ei ole suomalaista henkilötunnusta. Mitä teen?

Tässä tapauksessa olet estynyt tekemään luovutusilmoituksen Traficomin Oma Asiointi -palvelussa.
Luovutusilmoituksen voit kuitenkin tehdä rekisteröintejä tekevällä katsastustoimipaikalla. Ilmoitusta varten sinulla tulee olla ostajan nimi sekä osoite. Mikäli ostaja asuu ulkomailla, tulee ulkomaisen osoitteen olla täydellinen.

Luovutusilmoitus tuntemattomalle

Olen myynyt omistamani ajoneuvon joitakin vuosia sitten, enkä muista kenelle. Mitä teen?

Mikäli et löydä luovutus-/kauppakirjaa tekemästäsi ajoneuvokaupasta, voit tehdä ilmoituksen ajoneuvon luovutuksesta tuntemattomalle. Ilmoitus on maksullinen.

Ilmoituksessa on hyvä huomioida seuraavat seikat:

  • Luovutusilmoituksen tuntemattomalle voi tehdä, jos ostaja ei ole rekisteröinyt ajoneuvoa omille nimilleen, eikä sinulla ole tiedossa ostajan nimeä, osoitetta eikä tarkkaa luovutuspäivämäärää. Jos sinulla on edellä mainitut, voit tehdä normaalin luovutusilmoituksen maksutta.
  • Ilmoitusta ei voi tehdä, jos ajoneuvo on kadonnut, hylätty tai anastettu.
  • Luovutuspäiväksi liikenneasioiden rekisteriin merkitään luotettavan selvityksen saapumispäivä, ei todellista luovutuspäivää.
  • Ilmoitus toimitetaan rekisteröintejä tekevälle katsastustoimipaikalle, jossa peritään maksu ja ilmoitus toimitetaan eteenpäin Traficomille.
  • Suoraan Traficomille toimitettua luovutusilmoitusta tuntemattomalle ei käsitellä.

Hallinnasta luopumisilmoitus

Jos on ajoneuvon rekisteriin merkitty haltija, ja palauttanut ajoneuvon sen omistajalle, on omistaja velvollinen poistamaan ajoneuvosta haltijatiedon. Pyydä ensisijaisesti omistajaa muuttamaan haltijatiedot ajan tasalle.

Jos omistaja ei kuitenkaan tee muutosta haltijatietoihin, voit tehdä maksuttoman hallinnasta luopumisilmoituksen katsastustoimipaikalla.

Ilmoituksen myötä maksuvelvollisuutesi päättyy ajoneuvoveron ja vakuutuksen osalta.

Koivuhaan Autokatsastus Vantaalla palvelee kaikissa rekisteröintiasioissa ilman ajanvarausta. Katso rekisteröintipalvelun aukioloajat etusivulta