Koivuhaan Autokatsastus Oy | Katsastus Vantaa

Niittytie 15 Vantaa

ma-pe 8-18

Usein kysytyt kysymykset

Määräaikaiskatsastus

Mitä asiapapereita tarvitsen mukaani katsastukseen tullessa?

Enää et tarvitse mukaasi rekisteröintitodistuksen teknistä osaa tai viimeisintä katsastustodistusta. Mikäli sinulla on valmiiksi suoritettu päästömittaustodistus, otathan sen mukaan ilmoittautuessasi.

Mistä näen ajoneuvoni katsastusajan?

Näet ajoneuvosi katsastusajan rekisteröintitodistuksen teknisestä osasta tai viimeisimmästä katsastustodistuksesta, mikäli sinulla sellaiset on. Näet tiedon myös Traficom:n nettisivuilta tai voit ottaa yhteyttä meihin, niin tarkastamme tiedon.

Jos katsastan ajoneuvoni viimeisenä katsastuspäivänä, saanko ns. ”kuukauden korjausajan”?

Hylkäyksen jälkeen jälkitarkastus on suoritettava viimeistään kuukauden (1) kuluessa. Jos katsastus on aloitettu ajallaan, saa autoa käyttää liikenteessä.

Saanko tuoda liikennekäytöstäpoistetun ajoneuvon määräaikaiskatsastukseen?

Saat, kunhan olet varannut ajan ja sinulla on liikennevakuutus olemassa. Voimme tehdä liikennekäyttöön oton autollesi tarvittaessa ilmoittautumisesi yhteydessä tai katsastuksen jälkeen. Ajoneuvo ei siis tule automaattisesti liikennekäyttöön hyväksytyn määräaikaiskatsastuksen jälkeen.

Tarvitseeko teknistä osaa pitää enää ajossa mukana?

Manner-Suomessa ajaessasi ei tarvitse enää pitää teknistä osaa ajossa mukana, mutta lähtiessäsi ulkomaille tulee sinulla olla se mukanasi. Mikäli lähdet esim. Viroon tai Ruotsiin, tulee sinulla olla tekninen osa mukana autossa. Voit tilata teknisen osan Traficom:n nettisivuilta tai voit hakea sen meiltä – saat sen odottaessasi mukaan!

Green Card eli vihreä kortti on kansainvälinen todistus liikennevakuutuksesta. Green Card on suositeltavaa hankkia aina, kun ajat ajoneuvollasi Pohjoismaiden ulkopuolella. Saat tilattua sen vakuutusyhtiöstäsi.

Rekisteröintikatsastus

Mistä tiedän tarvitseeko autolleni tehdä määräaikaiskatsastus rekisteröintikatsastuksen yhteydessä?

Määräaikaiskatsastusta ei tarvitse tehdä rekisteröintikatsastuksen yhteydessä, jos ajoneuvo on niin uusi, ettei se ole Suomen lainsäädännön mukaan vielä määräaikaiskatsastusvelvollisuuden alainen. Määräaikaiskatsastusta ei myöskään tarvitse tehdä, jos ajoneuvolle esitetään todistus ETA-valtiossa hyväksytystä määräaikaiskatsastuksesta, joka on voimassa suomalaisten katsastusaikasääntöjen mukaisesti. Todistuksesta tulee ilmetä päivämäärä, jolloin katsastus on suoritettu ulkomailla.

Mistä tiedän tarvitsenko CoC-todistuksen eli vaatimuksenmukaisuustodistuksen?

Useimmiten riittää ulkomainen rekisteröintitodistus. Joissain tapauksissa ajoneuvon tiedot on merkitty ulkomaiselle rekisteröintitodistukselle puutteellisesti, jolloin saatetaan tarvita lisäselvityksiä.

Olen ostanut vauriopoistetun ajoneuvon ja toisin sen rekisteröintikatsastukseen. Tarvitsenko siirtoluvan?

Mikäli ajoneuvossa rekisterikilvet ovat kiinnitettyinä, liikennevakuutus voimassa ja ajoneuvovero maksettuna, saat siirtää ajoneuvon sille erikseen varattuna aikana rekisteröintikatsastukseen ja välittömästi katsastuksesta paikkaan, jossa ajoneuvoa säilytetään tai ajoneuvo voidaan korjata.

Hyväksytyn rekisteröintikatsastuksen jälkeen muistutamme tekemään ajoneuvolle liikennekäyttöön oton niin halutessasi.

Rekisteröinti

Tarvitsenko maahantuodulle ajoneuvolleni siirtoluvan?

Mikäli ajoneuvossa ei ole voimassa olevia ulkomaalaisia rekisterikilpiä ja vakuutusta, tulee ajoneuvolle hakea siirtolupa. Tätä varten voit tehdä liikennevakuutuksen ennakkoon ja täyttää Verohallinnon nettisivuilla käyttöönottoilmoituksen, joka oikeuttaa väliaikaiseen kolmen (3) kuukauden verottomaan käyttöön. Tehtyäsi käyttöönottoilmoituksen, tule käymään meillä, niin teemme siirtoluvan Sinulle.

Tarvitsenko siirtolupaa hakiessa siirtovakuutuksen, jos ajoneuvo on liikennekäytöstä poistettu?

Kyllä tarvitset. Liikennekäytöstä poistetun ajoneuvon liikennevakuutus on passiivisessa tilassa, eikä sitä voi hyödyntää siirtoluvassa.

Saanko hakea siirtoluvan, jos en ole ajoneuvon omistaja?

Saat. Kuka tahansa saa hakea siirtoluvan, vaikkei olisi auton omistaja tai haltija.

Sain autokaupan yhteydessä pelkän luovutus-/kauppakirjan, riittääkö se omistajan vaihdokseen?

Kyllä, jos asiapaperi on alkuperäinen ja molempien osapuolien allekirjoittama. Rekisteröintimaksu on tässä tapauksessa normaalia suurempi.

Tarvitsenko vakuutusta, jos ostin auton ja otan sen liikennekäytöstä pois?

Et. Halutessasi voit tehdä vakuutuksen passiiviseen tilaan, mutta se ei ole välttämätöntä.

Ajoneuvon omistajana on kuolinpesä, ja haluaisin pesän osakkaana tehdä ajoneuvolle liikennekäytöstä poiston. Mitä asiapapereita tarvitsen mukaani?

Ilmoitusta varten tarvitaan rekisteröintitodistuksen II osa (ilmoitusosa). Jos kuolinpesällä ei ole hallussaan II osaa, voi pesän osakas tehdä liikennekäytöstä poiston esittämällä perukirjan tai vainajan virkatodistuksen osoituksena kuolinpesän osakkuudesta. Yhden pesän osakkaan allekirjoitus riittää.

Tehdäänkö teillä venerekisteröintejä?

Ei ikävä kyllä tehdä. Voit tarkistaa Sinua lähimmän palvelevan venerekisteröintejä suorittavan toimipaikan tästä linkistä.